Achterhoek & Activiteiten

In de omgeving van Camping De Slangenburg is veel te doen en te zien. Er lopen wandel- en fietsroutes direct langs de camping. Fietsknooppunt nr. 12 bevindt zich bij de ingang van de camping, zodat u uw fietstocht direct vanaf de camping kunt starten. Ook het Pieterpad voert langs onze camping. Daarnaast grenst de camping aan Landgoed Slangenburg, met daarop het prachtige Kasteel Slangenburg. Vanaf het kasteel kunt u 4 wandelroutes kiezen. Iets verder weg (ca. 10 km), maar even zo mooi, ligt het Bergherbos.

In de omgeving van de camping liggen ook veel leuke dorpen. Zelhem bijvoorbeeld wordt ‘Het Groene Hart van de Achterhoek’ genoemd. De oude kern is behoorlijk gemoderniseerd. In de omgeving worden veel oude tradities nog in ere gehouden. Zo luidt ’s avonds om 21 uur in Zelhem nog altijd de papklok.

En vergeet vooral niet een van de prachtige molens te bezoeken die de Achterhoek rijk is! Of een van de vele kastelen of landhuizen… En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Hieronder vindt u een lijst van bezienswaardigheden en routes, etc. in de Achterhoek. Mist u iets in deze lijst? Laat het ons weten!

Wandelen

Pieterpad , etappe Zelhem-Braamt (langs Camping De Slangenburg)

Achterhoekse Wandelvierdaagse 2022: 25 t/m 28 mei

Wandelen in de Achterhoek

Ludgerpad

Boelekeerlspad

Liefdespad Ruurlo

Fietsen

Bezienswaardigheden

Evenementen

Zwemmen

Achterhoekse wijngaarden en brouwerijen

Lekker eten & ontspannen

Pleisterplaatsen

Gelderland

Overig

Leuke sites/apps