Pieterpad

Het Pieterpad  is de bekendste langeafstandswandelroute (LAW 9) van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en is ongeveer 498 kilometer  lang (onderverdeeld in 26 etappes). De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door het Nivon.

Deel 2 van het Pieterpad (Zelhem-Braamt) loopt langs ons kampeerterrein. Wij nodigen Pieterpadders uit om even uit te rusten op onze Pieterpadbank.

Pieterpadders die een tent bij zich hebben (maar ook niet-Pieterpadders met een niet al te grote tent!) kunnen overnachten op het tentenveld. Dit veld ligt op het rustigste gedeelte van het kampeerterrein en biedt veel beschutting. Voor fiets- en wandelkampeerders zijn er picknicktafels.

Overnachten in Pieterpadcaravan of blokhut

Camping De Slangenburg heeft voor Pieterpadders (en anderen) een blokhut (4 p.) maar ook een gezellige tourcaravan te huur om in te overnachten. Geschikt voor 2 (evt. 3) personen, voorzien van een goed bed met lattenbodem (bed- en badlinnen zit bij de prijs in). De caravan heeft een  voortent met (buiten)zitje. Koken kan niet in de caravan, maar een waterkoker, inclusief koffie en thee staan voor u klaar. Komend vanaf Vorden passeert u Zelhem. Hier vindt een aantal leuke restaurantjes. En van woensdag t/m zondag kunt u terecht in Taverne Edelweiss (1,5 km vanaf de camping).